Sint-Gerardustour, motorrijders met een           

voor 'zorg - en onderwijsinstelling Sint - Gerardus'

 

 

Home Over ons Sint-Gerardus Inschrijfformulier Formulaire d'inscription Sponsoren Foto en video Facebook

Alle motorrijders met een hart voor 'zorg - en onderwijsinstelling Sint - Gerardus' zijn weer welkom op 1 mei 2021 voor de 4de Sint-Gerardustour

 

     

Wij, HOG Maasland Chapter kregen een opdracht zoals alle Chapters van de HOG Benelux iets te doen voor een goed doel. Het meest gekende was Make A Wish. Echter wou ons bestuur het groter aanpakken en wou iets doen in de omstreken van ons clublokaal te Genk. Na bespreking en goedkeuring werd dit voorgelegd op de ledenvergadering.

Op de algemene ledenvergadering werd dan ook zoals afgesproken de vraag gesteld “wie kent er een goed doel waarvoor wij iets kunnen betekenen?”

Brigitte en Daniël, waren beiden zeer geëngageerde clubleden en stelden “zorg- en onderwijsinstelling Sint Gerardus” te Diepenbeek voor. Daniël had hier een zeer speciale band mee, zijn dochter Sigrid verbleef hier geruime tijd.

Dit leek ons een goede keuze, er werden de eerste contacten gelegd met Sint Gerardus en al snel kregen we een uitnodiging om “zorg- en onderwijsinstelling Sint Gerardus” eens te bezoeken.

Op zondag 22/11/2016 kregen de leden een rondleiding te Diepenbeek. De 60 tal aanwezigen werden overdonderd door de organisatie en het goede werk wat hier verricht wordt. We werden geconfronteerd met de beperkingen, maar vooral ook de kwaliteiten waarmee deze kinderen en jongvolwassenen leven. Overtuig je zelf, je kan een moodfilmpje bekijken via www.sintgerardus.be/home.

Tijdens de vergadering van de Activity Officers van 26/11/2016 werd inmiddels “ons aller” droom kenbaar gemaakt “Dream it. Wish it. Do it”. Het voltallige team van Activity Officers stond pal achter het idee om een groots jaarlijks evenement te organiseren voor ons gemeenschappelijke goede doel.

Het goede doel is er nu, wat kunnen wij motorrijders doen voor deze mensen? Wij zijn geen verzorgers, wij zijn geen opvoeders, neen wij zijn motorrijders.

Na het oprichten van een werkgroep werd er dan ook beslist om iets te doen waar wij wel goed in zijn: motorrijden. We gaan een motortour organiseren.

Zo ontstond de “Sint Gerardustour”, welke jaarlijks zou terugkeren op 1mei.

Natuurlijk moesten we ook nog een naam hebben en aangezien motorrijders allen een groot en goed hart hebben ontstond “Motorrijders met een hart voor Sint Gerardus”. Ondertussen is ons moto veranderd in "motorrijders, artiesten, vrijwilligers en motordealers met een hart voor Sint Gerardus".

Ja hoor, de droom kreeg stilaan gestalte. Inmiddels kunnen we rekenen op een 100- tal zeer geëngageerde medewerkers, welke allen met een zeer groot hart zich ten volle inzetten. Inmiddels is het nog steeds de droom van alle vrijwilligers en vooral de droom van honderden kinderen en jongvolwassenen om deze droom van Sint Gerardus te Diepenbeek waar te maken.

 

Rekeningnummer: BE62 7390 1696 1661

Mededeling: vul je emailadres in

Online betalingen tot en met 29 april, erna betaal je best op 1 mei.

 

Na betaling ontvang je via mail je toegangsticket, tevens tombolaticket om af te printen.

 

Live Music, Food and Drinks

 

            

 

© Copyright Sint-Gerardustour Belgium